Jesteś tutaj: Start
Efekt pracy młodych kucharzy zaskoczył wszystkich, ale przede wszystkim jury, które po degustacji przygotowanych potraw musiało wybrać najsmaczniejszą z nich, co okazało się niełatwym zadaniem. Jajko po szkocku, smażony kurczak ze szpinakiem z dodatkiem śmietany oraz pomidorkami koktajlowymi, naleśniki ze szpinakiem zapieczone
z parmezanem to tylko niektóre z przygotowanych pyszności. A desery w wykonaniu uczniów smakowały - jak zauważył jeden z jurorów – niczym „niebo w gębie.” Zwycięzcami kulinarnych zmagań zostały uczennice klasy Ic: Oliwia Wajda, Anastazja Haładyj oraz Andżelika Haładyj, które przyrządziły wykwintną sałatkę z roszponki, gruszki, niebieskiego sera pleśniowego oraz nietypowe tiramisu (bez dodatku kawy) z musem malinowym. Wygrana drużyna, jak przystało na MasterChefa, zdobyła statuetkę oraz kosz słodyczy. Warto dodać, że w rolę jurorów znanych z telewizyjnego programu doskonale wcielili się specjalnie ucharakteryzowani nauczyciele.
Dwugodzinną pracę gimnazjalnych kucharzy uatrakcyjniły występy szkolnych artystów, którzy pokazali swe talenty wokalne, muzyczne, taneczne oraz aktorskie.